Η Amazon βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη δωρεά 250.000 λιρών σε βιβλιοπωλεία.

Αναρτήθηκε από Stathis Intzes την

Όπως έγινε γνωστό, η Amazon βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη δωρεά 250.000 λιρών σε οργανισμό που στηρίζει τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία. Η εταιρεία έκανε τη δωρεά μετά από αίτημα των βιβλιοπωλών για οικονομική ενίσχυσή τους ώστε να επιβιώσουν τη δύσκολη εποχή που διανύουν λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τα βιβλιοπωλεία London Review Bookshop, Picador και Daunt Books για να ενισχυθεί ο οργανισμός The Book Trade Charity που παρέχει βοήθεια σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί στη βιομηχανία του βιβλίου. Ο οργανισμός αυτός ενισχύει βιβλιοπωλεία, εκδότες, διανομείς και τυπογράφους.

Η καμπάνια για τη χρηματοδότηση των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων είχε ως τότε εξασφαλίσει πάνω από 68.000 λίρες από ανώνυμους δωρητές, ενώ ο Σύνδεσμος Βιβλιοπωλών Ηνωμένου Βασιλεία και Ιρλανδίας δεσμεύτηκε να δωρίσει το ποσό των 30.000 λιρών και ο εκδοτικός κολοσσός Penguin Random House 50.000 λίρες.

Την Παρασκευή η καμπάνια, προς έκπληξη όλων, δέχτηκε δωρεά ύψους 250.000 λιρών. Ο Dan Hicks, διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού The Book Trade Charity, επιβεβαίωσε την περασμένη Πέμπτη στο CNN ότι πίσω από τη μυστηριώδη δωρεά βρίσκεται η Amazon. Είπε ότι έλαβε ένα τηλεφώνημα με την παράκληση να μην γίνει γνωστή η κίνηση αυτή. Αν και η Amazon δέχτηκε κριτική για το ρόλο που έπαιξε κατακερματίζοντας την αγορά του βιβλίου, ο Hicks καλωσόρισε τη δωρεά. “Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί στο 50% των ετήσιων εσόδων μας, επομένως είναι μια μεγάλη ώθηση για τη δουλειά που κάνουμε”, πρόσθεσε. Λίγο αργότερα, την Πέμπτη, η Amazon επιβεβαίωσε τη δωρεά μέσω εκπροσώπου της. “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προχωρήσαμε σε δωρεά υπέρ των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων”.

πηγή: cnn.com

0 σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Τα σχόλια ελέγχονται πριν αναρτηθούν στη σελίδα.


.badge--sale { display: none; }