Στις ΗΠΑ του COVID-19 μία νέα εφαρμογή στηρίζει 600 ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

Αναρτήθηκε από Stathis Intzes την

Το πλήγμα που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού στα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία των ΗΠΑ, ενεργοποίησε ένα απρόσμενο κύμα αλληλεγγύης από το αναγνωστικό κοινό.


“Τυχαίνει να μου αρέσουν πολύ τα μικρά, ευχάριστα βιβλιοπωλεία, και ήξερα ότι με το επερχόμενο lockdown, αυτά θα ανάστελαν τη λειτουργία τους. Δεν γνωρίζουμε αλήθεια, αν καταφέρουν να ξεπεράσουν ποτέ αυτή την κρίση” μας λέει η Ινδή βιβλιόφιλη Aakanksha Gaur που διαχειρίζεται τον λογαριασμό στο ShelfJoy στο instagram, όπου μοιράζεται φωτογραφίες ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων με τους follower της. Καθώς τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας άρχισαν να εντείνονται, η Gaur ζήτησε από την κοινότητά της να στηρίξει κάθε ένα από αυτά. Η έκκληση αυτή μετατράπηκε γρήγορα στην εφαρμογή Save Your Bookstore.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να πλοηγηθεί σε περισσότερα από 600 καταστήματα, σε 137 πόλεις, και να βρει ειδικές προσφορές καθώς πληροφορίες για την παραλαβή-παράδοση των βιβλίων.

“Πρόκειται για μια ιδέα που υλοποιήθηκε σε μόλις 15 ημέρες” μας πληροφορεί. Προς το παρόν στην εφαρμογή περιλαμβάνονται κυρίως βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στις ΗΠΑ, πλέον και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ δειλά δειλά προστίθενται διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο (Βηρυττός, Βερολίνο, Βαρκελώνη κ.α.). Η Gaur στοχεύει να συμπεριλάβει στην εφαρμογή όλα τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία των ΗΠΑ, μία λίστα δηλαδή με περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις.

Στη Νέα Υόρκη μόνο, το βιβλιοπωλείο The Strand απέλυσε 188 εργαζόμενους, για πρώτη φορά μετά από 93 χρόνια λειτουργίας. Το McNally Jackson απέλυσε προσωρινά περίπου 80. Όμως αντίθετα παρατηρείται το φαινόμενο κάποια βιβλιοπωλεία να ενισχύονται από την κρίση, όπως για παράδειγμα το Powell's Books στο Πόρτλαντ, στο οποίο οι ηλεκτρονικές παραγγελίες αυξήθηκαν τόσο, ώστε βρέθηκε ξανά στη θέση να προσλάβει 100 εργαζόμενους, τουλάχιστον για την παρούσα φάση.



Καθώς το lockdown συνεχίζεται η Gaur ελπίζει ότι μέσω της εφαρμογής θα βοηθήσει τα βιβλιοπωλεία να επιβιώσουν.

Πηγές:

fastcompany.com
nowthisnews.com

0 σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Τα σχόλια ελέγχονται πριν αναρτηθούν στη σελίδα.


.badge--sale { display: none; }